keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Evon Söderlund - hymy

Tehtävänämme oli lukea Taivas ja helvetti - kirjasta yksi tarina.

Tarinan päähenkilö Evon Söderlund varttui pienessä kylässä maaseudulla Malesiassa, jossa hänen isoäitinsä kasvatti hänet ja hänen pikkusiskonsa sekä seitsemän serkkua. He olivat köyhiä, varaa ei ollut oikein mihinkään. Hänen vanhemmat ovat eronneet. Evon on pienestä asti haaveillut ammattitanssijan urasta. Nyt tässä tarinassa Evon on 19-vuotias ja muuttamassa Suomeen. Hän menee naimisiin suomalaisen mihen kanssa, kun he olivat olleet yhdessä jonkun aikaa. Hänen isoäitinsä ei usko, että Evon pärjäisi Suomessa, sillä hän oli opiskelija ja vähävarainen.
Evon saa liikeidean, jonka hän aikoo toteuttaa ja niin elämä hymyilee taas.

Tarina oli huolia täynnä, köyhyyttä, samalla myös iloisuutta. Tarinassa on vähän romantiikkaakin, kun Evon menee naimisiin miehensä kanssa. Tarina kertoi positiivisia asioita Suomesta. Evan kertoo, että Suomi on hyvä maa, ainakin opiskelun kannalta, ilmasta ja hyvää opetusta.

Tarinasta opin/oivalsin, että suomalaiset valittavat oikeasti liikaa juuri tämän opiskelun kannalta. Me saadaan ilmaista opetusta ja kouluruokaa, miksi me valitamme? Ulkomailla ihmiset maksavat todella paljon siitä, että edes pääsevät opiskelemaan, samoin he joutuvat maksamaan kouluruuastaan. Suomessa opiskelijat saavat myös hyvät tuet, siitäkin valitetaan. Monessa maassa ei kukaan edes saa mitään tukia. Meidän pitäisi oikeasti olla kiitollisia siitä, että meillä on näin hyvä maa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti