sunnuntai 13. syyskuuta 2015

MIESLUOLAT

1
Raakaa kakkua ja kalloja

- Helsingin Kalevalankadulla konseptikahvila, joka sekä miesten että naisten suosiossa.

- Tilassa toimii kaksi yritystä: kahvila Cafe Kokko ja äijämaiseen vintagesisustukseen erikoistunut Roomage.

- Cafe Kokon isäntä Pasi Kokko piti aikaisemmin Katajanokalla suosittua kahvilaa.

- Kahvilan erikoisuus ovat raakakakut, kymmenet erikoisteet ja tinkimätön suhtautuminen kahvin tekemiseen. Luvassa harvinaisia kahvilaatuja valikoiduista paahtimoista ympäri eurooppaa.

- Tila sohvineen ja pääkalloineen on luksusluola. Vapauden tuntu läsnä kahvilatilassa. 

- Omistajina kaksi unelmiensa tavoittelijaa. Pasi Kokko työskemteli aikaisemmin valokuvaajana, kunnes vaihtoi alaa. Roomagea pitävä Kimmo Pohjapelto on myös uudella uralla. Hän työskenteli aikaisemmin tv-alalla, nyt hän metsästää uniikkeja sisustuselementtejä ympäri Eurooppaa ja USA:ta. 

- Tämän paikan tunnelman luovat Pohjapellon kaupan pässinkallot, teollisuusvalaisimet ja vanhat mainoskyltit.


2
Et koskaan katso yksin

- Pertti Pällijeffillä oli tapana katsella yksin tuntikausia Valioliigan jalkapalloa. Hänelle tuli idea: voisikohan tätä tehdä sosiaalisemmin?

- Vuoden 2014 toukokuussa  avattiin Helsingin jalkapallopubi, joka näyttää kaikki mahdolliset jalkapallo-ottelut MM-kisoista HJK:n ja HIFK:n vierasotteluihin veikkausliigassa.

- Paikka on sisustukseltaan pelkistetty, mutta konseptiltaan vahva miesluola. 

- Tänne tullaan kaveriporukalla, tänne tullaan väittelemään jalkapallosta!

- Ohjelmassa on faniklubien kokouksia, littipeukku-jalkapallovisaa ja seurarakkautta korostavia teemailtoja.

- Jalkapalloklubin salainen ase on naapurissa toimiva Street Gastro. Futiksen lomassa tarjoillaan nykyään huippuluokan baariruokaa. 


3
Prätkiä, partoja ja burgereita

- Ensimmäinen asia, jonka huomaa tuoksu. aito mancave tuoksuu äijältä: artaöljyltä, nahalta, moottoripyöriltä ja vaaralta.

- Pinkomo on yhdistelmä autotallia ja metsurin vaatehuonetta.

- Kaupan myyntimenestykset ovat amerikkalaisten Red Wingin laadukkaat työkengät, Filsonin ikuiselta tuntuvat laukut ja Indigoferan farkkumaailma.

- Omistaja Mikko Sorvala piti aikaisemmin samannimistä suutariliikettä Iso Roobertinkadulla, mutta keskittyy nykyään tekemään miehistä tyylikkäämpiä.

- Sorvala on ollut mukana järjestämässä kauppansa edestä starttaavaa Gentleman's ride- tapahtumaa, jolla kerätään rahaa miesten syöpien vastaiseen työhön. 

- Toinen jokavuotinen prätkätapahtuma on Bikes, Beards and burgers, joka kiteyttää hienosti, mistä tässä luolassa on kyse.

- Pinkomo on onnistunut luomaan vakioasiakkaiden ringin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti